Επιλογή Σελίδας

Το 1919 ο Ιωάννης Κατσαχνιάς, ο ιδρυτής της οικογενειακής επιχείρησης, ήρθε στην Αθήνα από την Τρίπολη και άνοιξε το πρώτο κατάστημα χρωμάτων και ειδών ζωγραφικής, στην περιοχή της Ομόνοιας. Εκείνη την εποχή, την πρώτη ύλη για την παραγωγή χρωμάτων την έφερνε στην Αθήνα από την Ευρώπη σε σακιά και την οποία στη συνέχεια επεξεργαζόταν και μετέτρεπε σε χρώματα ζωγραφικής.

Το πάθος και η καλλιτεχνική φλέβα του Ιωάννη Κατσαχνιά ήταν η δύναμη του σε όλη του την πορεία και τον οδήγησαν να ασχοληθεί σε βάθος και να ανακαλύψει την τεχνική της ζωγραφικής και της αγιογραφίας. Κάτι που φάνηκε και στην πορεία του και την ενασχόληση του και με άλλους τομείς όπως σε είδη σχεδίου, hobbies, πατίνες, φύλλα χρυσού καθώς και τις απομιμήσεις.

 

Σήμερα η τέταρτη γενιά της οικογένειας συνεχίζει με το ίδιο πάθος, διάθεση, και την πλούσια εμπειρία, την παράδοση που δημιούργησε ο προπάππους, Ιωάννης Κατσαχνιάς πριν από 100 χρόνια.

Στο νέο εμπορικό, καλλιτεχνικό και δημιουργικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην διεύθυνση, Αναγνωστοπούλου 18, Κολωνάκι, με την εμπειρία των ενός αιώνα η οικογένεια Κατσαχνιά συνεχίζει να προσφέρει την ποιότητα, την γνώση, την αγάπη για την καλλιτεχνική έκφραση τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες ζωγράφους και δημιουργούς. Είναι ένας νέος εμπορικός και καλλιτεχνικός πολυχώρος στον οποίο πραγματοποιούνται workshops, σεμινάρια και ημερίδες.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 και την συμπλήρωση 100 χρόνων πορείας, η επιχείρηση Κατσαχνιάς, σεβόμενη πάντα τις ανάγκες και επιθυμίες των πελατών
της, προχώρησε στην υλοποίηση ενός σύγχρονου ηλεκτρονικού καταστήματος το οποίο προσφέρει στον πελάτη την άνεση και ευκολία να πραγματοποιεί τις αγορές του οπουδήποτε και οποτεδήποτε εκείνος επιθυμεί.

Τα προϊόντα απευθύνονται, Ζωγράφους, σε Φοιτητές καθώς και σε Σχολές Καλών Τεχνών, σε Αγιογράφους, σε Χομπίστες καθώς και σε αρχάριους που θέλουν να «βουτήξουν» τα χέρια τους στην μπογιά της Τέχνης.