Επιλογή Σελίδας

Η τεχνική της Αγιογραφίας

Από Τετάρτη 6 Νοεμβρίου ξεκινά ο πρώτος κύκλος μαθημάτων μαθημάτων που απευθύνεται σε αρχάριους και προχωρημένους στην τεχνική της Αγιογραφίας.

Σκοπός των εργαστηρίων είναι να εισαγάγουν τον ενδιαφερόμενο στις βασικές αρχές του σχεδίου και του χρώματος της βυζαντινής τέχνης και η εξοικείωσή του με τα παραδοσιακά υλικά που χρησιμοποιούνται σ’αυτήν. Με το τέλος του κύκλου των εργαστηρίων οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον δύο έργα. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

  • Εισαγωγή – Ορισμοί – Γνωριμία με τα υλικά
  • Τρόπος προετοιμασίας του φορέα (ξύλου, καμβά, κτλ.)
  • Βασικές αρχές σχεδίου και λειτουργίας του χρώματος
  • Δημιουργία πρώτου έργου -εικόνα διάρκειας 12 εργαστηριακών μαθημάτων
  • Δημιουργία δεύτερου έργου σε ξύλο διάρκειας 12 εργαστηριακών μαθημάτων

Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων ξεκινάει Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 17:00- 19:00.

Ο Μάντζαρης Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 1985. Ξεκίνησε να ασχολείται με την αγιογραφία από τα μαθητικά του χρόνια με καθηγητή τον αείμνηστο Γιάννη Καρούζο. Τελείωνει το εκκλησιαστικό Λύκειο και συμμετέχει στην πρώτη του ομαδική έκθεση στο πνευματικό κέντρο της Αθήνας. Έργα του δημοσιεύονται σε έντυπο και τηλεοπτικό τύπο. Το 2007 αποφοίτησε από τη θεολογική σχολή της Αθήνας όπου και παρακολουθεί το πρακτικό μάθημα του καθηγητή Γιώργου Κόρδη “θεωρία και πράξη της εικονογραφίας”. Το 2008 έως 2010 φοιτά στην “εικονουργεία” σύλλογο για τη σπουδή και τη θεωρία της αγιογραφίας. Ενώ παράλληλα παίρνει μαθήματα μαρμαρογλυπτικής στο “Marble art museum” και αργότερα παρακολουθεί σειρά μαθημάτων ελεύθερου σχεδίου και σχεδιασμό σκίτσου στο “κέντρο εφαρμοσμένων τεχνών Ορνεράκη.” Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις του Ελληνογαλλικού συνδέσμου και σε άλλους φορείς. Από το 2006 έχει συνεργαστεί με διάφορους καταξιωμένους αγιογράφους σε Ναούς του εξωτερικού και σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Έργα του βρίσκονται σε ναούς και ιδιωτικές συλλογές ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει αγιογραφήσει το παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου Νέας Ιωνίας και βρίσκονται σε εξέλιξη δύο παρεκκλήσια στους Αγίους Αναργύρους Καραβα και ένας Ναός στα Κοσκινά Εύβοιας.

Πληροφορίες και εγγραφές στο 21 0364 0999 Δευτέρα-Τετάρτη- Σάββατο 9:00-15:00 και Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 9:00-19:00.