Επιλογή Σελίδας

Πως να κρατήσεις το στούντιο ζωγραφικής σου τακτοποιημένο

Αλλαξε την καθημερινότητά σου, ξεκινώντας από τον χώρο εργασίας σου. Το στούντιο ζωγραφικής σου. Εναν χώρο που οφείλει να είναι προσεγμένος, καθαρός, λειτουργικός.

Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε, αν θέλουμε να τον οργανώσουμε ξανά από την αρχή, είναι ένα καλό ξεσκαρτάρισμα και μια αναπροσαρμογή των καθημερινών μας συνηθειών ώστε να είναι πάντα τακτοποιημένος.

Τα αντικείμενα που καταλαμβάνουν χώρο οφείλουν να έχουν έναν συγκεκριμένο ρόλο.

Οργάνωσε τον χώρο σου από την αρχή και έχε το προσεγμένο και συγυρισμένο, απλά και ανέξοδα (και σίγουρα αποτελεσματικά).

1) Kόψε τις κακές καθημερινές σου συνήθειες: Μπαίνεις μέσα στο σπίτι και το πρώτο που κάνεις είναι να παρατήσεις όπου βρεις την τσάντα σου, τα κλειδιά σου, το πορτοφόλι σου, το παλτό σου. Γιατί αυτό να συνεχίσει να συμβαίνει αφού μπορείς κάλλιστα να έχεις μια θήκη για τα κλειδιά στην είσοδο του σπιτιού και μια κρεμάστρα για το πανωφόρι σου. Αμέσως το σπίτι θα δείξει τακτοποιημένο μετά την είσοδό σου σε αυτό, χωρίς να έχεις κάνει τίποτα το ιδιαίτερο. Θα δεις ότι σιγά σιγά θα συνηθίσεις την αλλαγή.

2) Κάθε φορά που αγοράζεις κάτι, πέτα κάτι άλλο (που δεν χρειάζεται να υπάρχει): Πολλές φορές αγοράζουμε πράγματα και παραλείπουμε το ξεσκαρτάρισμα. Ετσι αυτά συσσωρεύονται, στοιβάζονται και σκονίζονται με αποτέλεσμα το σπίτι να δείχνει ασφυκτικό και να σου εμπνέει αρνητικά συναισθήματα. Κάθε φορά που αγοράζεις ρούχα ή αντικείμενα φρόντισε να κάνεις επαναπροσδιορισμό του ρόλου των ήδη υπαρχόντων.

3) Αποθήκευση στο χώρο που πρέπει: Φρόντισε τα αντικείμενα να είναι σωστά αποθηκευμένα, στο χώρο που πρέπει μέσα στο σπίτι. Αν πχ έχουν συγκεντρωθεί παραπάνω βιβλία πρόσθεσε ένα επιπλέον ράφι και μην τα στοιβάξεις σε άσχετο μέρος.

4) Δεν είναι μόνο τα συρτάρια και τα ντουλάπια: Υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι να τακτοποιείς τα αντικείμενα του σπιτιού πέρα από το να τα τοποθετείς σε ντουλάπια και συρτάρια. Μπορεί ο τοίχος κάθε δωματίου να έχει ένα ράφι, ή κάποια στηρίγματα ώστε να έχεις τη δυνατότητα να κρεμάς ό,τι χρειάζεται.

5) Πες όχι σε ό,τι σου φορτώνουν: Πολλές φορές συσσωρεύουμε στο σπίτι μας αντικείμενα που μας δίνουν κάποιοι άλλοι (συνήθως συγγενείς ή στενά φιλικά πρόσωπα) που δεν τα χρειάζονται. Ετσι αυτά τα βλέπουμε να γεμίζουν τον χώρο μας και να μας πνίγουν. Πες όχι σε πράγματα που σου φορτώνουν για να μην είναι το σπίτι ανακατωμένο.